Kombiångugnar mer än bara hälsosam matlagning

Gorenje-kombiugnar

Med dagens hektiska livsstil är det vårt mål att förenkla vardagen så mycket som möjligt, meddelar Gorenje, och berättar att en av de många fördelarna med kombiångugnen är tiden den sparar – maten blir normalt färdig snabbare än i en vanlig ugn, utan att kompromissa med textur, smak eller näringsämnen. Dessutom kan du enkelt tillaga flera rätter samtidigt utan att de tar smak av varandra. Det samma gäller för barnmat som måste ångas för att så många näringsämnen och vitaminer som möjligt ska bevaras, anger företaget.

Kombiångugnen kan användas till så mycket mer än matlagning, förklarar Gorenje, och nämner som exempel att desinfektera nappflaskor till små barn snabbt och enkelt kan göras i ångugnen. Det samma gäller för desinfektion av burkar när du gör egen sylt eller inlagda grönsaker. Den är dessutom perfekt till att förvälla frukt och grönsaker, vilket är ett utmärkt sätt att bevara både smak och färg. Om du har ett pressat schema och tillagar måltider i förväg, kan du glädjas åt att uppvärmning av tillagad mat med hjälp av ånga bevarar och återställer fuktigheten, vilket är motsatsen till vad som händer när du värmer upp maten i en mikrovågsugn eller en vanlig ugn. Kombiångugnen är dessutom perfekt till sous vide, berättar Gorenje.

Gorenje har lanserat en ny serie med kombiångugnar, och meddelar att utöver alla de otroligt avancerade funktionerna och programmen, har de dessutom lyckats förenkla sina ugnar så att de blivit mycket lätta att använda.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone