Kaffebryggare med timglasform

DeLonghi-Clessidra

De’Longhi har lanserat timglasformade kaffebryggaren Clessidra, som en kaffemaskinen speciellt utvecklad för alla som älskar kaffe. Med två funktioner i en, brygger denna ECBC-certifierade bryggare klassiskt filterkaffe med glans, men ger även en unik möjlighet att välja automatisk pour over bryggning. Pour over kaffe ger en mer intensiv och aromatisk kaffesmak. Clessidra har vunnit designpris i RedDot Award 2018, och dess speciella kaffebryggningssystem har godkänts och kvalitetssäkrats av ECBC.

”Clessidra” betyder timglas på italienska och timglasets eleganta och rena linjer har varit inspiration till kaffemaskinens design, meddelar företaget, och berättar att med sin vackera form och italienska design gör sig kaffemaskinen vacker i alla kök och påminner om en tid då bryggandet av en god kopp kaffe fick ta tid. Kaffemaskinen Clessidra har fått designpriset RedDot Award 2018, där juryns motivering var: This coffee maker convinces functionally with sophisticated technology. The design in the shape of an hourglass is a charming detail – it reflects the slow brewing.

Clessidra kan brygga kaffe på två sätt: klassiskt filterkaffe eller via en automatisk pour over-metod. Traditionellt är pour over ett manuellt och mer tidskrävande sätt att göra kaffe, men här kontrollerar Clessidra automatiskt förhållandet mellan vatten, kaffe och temperatur. Jämfört med klassiskt filterkaffe ger pour over-metoden en mer aromatisk och intensiv kaffesmak. Med Clessidra får man full kontroll över bryggningsprocessen, och alltid lika bra kaffe, enligt De’Longhi.

Clessidras bryggningssystem är certifierat och godkänt av ECBC – även känt som European Coffee Brewing Center. ECBC har funnits sedan 1975 och är ett oberoende norskt kaffelaboratorium. Laboratoriet utför test av kaffebryggare – både för professionellt och privat bruk. Deras certifieringsprogram är utformat för att säkerställa hög standard på kaffebryggning samt att ECBC-godkända kaffebryggare uppfyller samma krav på korrekt bryggtemperatur och bryggtid.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone